søndag 8. november 2015

Mine tips til en litt mer økonomisk mathverdag


Mat er dyrt. Særlig som student. Likevel er jeg ikke interessert i å spise knekkebrød til middag og nudler til kvelds. Det går ann å gjøre hverdagen billigere ved enkle grep.



Tips til en mer økonomisk mathverdag 

 

Prøv å handle kun en gang i uka. Ved å lage en handleliste for hele uka, slipper du alle småturene innom butikken og unngår impulsive kjøp som du ikke trenger. 

♥ 

Lag en middagsplan og følg den så godt du kan. Dermed blir det lettere å følge punkt en. 

♥ 

Forbered lunsj ved å alltid ha noe i fryseren. Har du fri en dag? Bruk det til å preppe lunsj! Bak rundstykker, lag pizzasnurrer, grove vafler, omelettmuffins. Du kommer til å spare masse penger på å ha med matpakke. 

♥ 

Baser middagene på det du har i frys og kjøleskap. Jeg har som regel en del kjøtt, tørrvarer og grønnsaker fra før, og prøver å basere middagene på det jeg har. Dette er særlig lurt de ukene du kanskje har litt mindre penger enn til vanlig.

♥ 

Bruk Mattilbud-appen, og kjøp på tilbud! Men husk - tenk smart. Det er ikke alltid du trenger alt som er billig. Selv om det er 10-kroners marked trenger du nødvendigvis ikke alle de pakkene med tacosaus eller glassene med frokostsalat. Tenk heller på det du bruker til vanlig og kjøp for eksempel fryst kylling i kiloposer eller pålegg. 

♥  

Sjekk om butikken har matvarer som går ut på dato. På min lokale Rema 1000 har de en seksjon med matvarer som går ut samme dagen. Kan det fryses? Kjøp og frys!

♥ 

Lag alt fra bunn. Det er faktisk billigere i lengden. Når du har det meste av basisvarer og krydder, så er mye gjort. Det kan kanskje være dyrt å kjøpe inn olivenolje, worchestersaus og havsalt, men når du først har det på kjøkkenet så vil det lønne seg i lengden. 

♥ 

Vær kreativ! Er du helt blakk? Prøv å tenke annerledes og bruk bare det du har. Thea, en av mine beste venner, er utrolig flink til å bare "putte oppi noe" og så blir det plutselig en middagsrett. 

♥  

For all del - ikke handle på tom mage! Hvis du er sulten når du handler, ender du opp med alt for mye ekstra. 

♥  

Dropp kjøtt og prøv vegetar. Kjøtt er som regel det dyreste ved et måltid, men du kan få i deg proteiner og næring ved å bruke bønner, kikerter eller linser istedet.

 

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din kommentar :)