KJØTTKAKER (8-10 kjøttkaker)
400-500 gram kjøttdeig
1 egg
1 ss mel
Ekstra lett melk
Salt
Pepper
Muskat
Smør
Ha kjøttdeigen i en bolle og bland i egg og mel. Spe med melk, litt og litt. Deigen skal ikke være våt, bare nok til å blande alt godt sammen. Ha i krydder - jeg bruker ca 1,5 ts salt, 0,5 ts pepper og en klype muskat. Om du er usikker på krydderne, prøvestek en liten kjøttkake.
Form deigen til kjøttkaker og legg i varm panne med smeltet smør. Stek til de er gylne og fine. De må ikke være gjennomstekt, ettersom de skal trekke i sausen. Legg de ferdige kjøttkakene i den brune sausen og la de trekke i 10-15 minutter.
BRUN SAUS
3-4 dl kokende vann
1 stk oksefond (jeg kjøper de små begrene fra Knorr. Du kan bruke 3 dl ferdigblandet buljong istedet)
2 ss hvetemel
2 ss smør
Sukkerkulør
Salt
Pepper
Lag jevning av mel og smør og brun det i kjelen. Spe med litt og litt varmt vann, i en tynn stråle, mens du rører. Ha i oksefond og rør godt til sausen er klumpefri. Smak til med krydder og farg sausen med sukkerkulør om ønskelig. Kok opp under omrøring og la sausen småkoke i 5 minutter.
Server med kokte poteter og erter! En mer tradisjonell søndagsmiddag skal du lete lenge etter!
Server med kokte poteter og erter! En mer tradisjonell søndagsmiddag skal du lete lenge etter!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for din kommentar :)