torsdag 17. desember 2015

Risengrynsgrøt

For to år siden likte jeg ikke risengrynsgrøt. Rart med det - ting endrer seg og nå setter jeg stor pris på denne lettvinte middagsretten!

Nå som det er jul spiser vi ekstra mye grøt her hjemme, ettersom det er lettvint og raskt på travle arbeidsdager. Butikkene er jo helt tomme for ferdiggrøt grunnet den store priskrigen, men i det lange og hele er det mye billigere å bare lage den selv.





RISENGRYNSGRØT (2 store porsjoner)

 2 dl risgryn
4 dl vann
Ca. 1 liter melk (jeg bruker ekstra lett)
1 ts salt

Kok risengryn i vann i ca 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med litt og litt melk til den har passe tykkelse, og kok videre under omrøring på svak varme. Smak til med salt.




Server grøten med sukker eller sukrin, kanel og et smørøye!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din kommentar :)