lørdag 2. januar 2016

Fargerik middag: Stekt ris

Tilbake til hverdagen og tilbake til sunne og gode middager. Jeg har en teori om at jo mer fargerik middagen ser ut, jo sunnere er den! Det finnes så mange gode grønnsaker, urter og frukter du kan bruke for å sette farge på hverdagsmaten.

En favoritt i en hektisk hverdag er stekt ris. Risen koker jeg opp enten om morgen samme dag eller bruker rester fra gårsdagen. Bare pass på å ikke bruk ris som er over to dager gammel - da risikerer du å bruke natten på toalettet for å si det sånn.


STEKT RIS (4 porsjoner eller 2 sultne porsjoner)

1 pose med kokt boil in bag fullkornsris
200 g skinke eller annet kjøtt, gjerne middagsrester
2 ss olje
1 egg
2 ss fiskesaus
Amerikansk grønnsaksblanding
Pepper
Soyasaus
Eventuelt mer krydder om du liker litt spicy




Varm en wok eller stekepanne. Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet. Ha i risen og la det steke til det er gyllent. Bland inn så mye grønnsaker du ønsker og la det surre i 2 minutter.  Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egg og rør godt, slik at egget blir godt blandet i resten. Smak til med fiskesaus og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din kommentar :)